Πως θα έρθω

Όποιος θέλει να επισκεφτεί την Σύρο μπορεί να το κάνει ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς.

Ακτοπλοϊκώς συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά (83 ναυτικά μίλια) και με την Ραφήνα (62 ναυτικά μίλια). Λόγω της γεωγραφικής και της διοικητικής της θέσης, συνδέεται με νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, την Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα δρομολόγια που συνδέουν το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα γίνονται με συμβατικά ή ταχύπλοα πλοία, και ο χρόνος άφιξης στο λιμάνι της Σύρου ποικίλει κάθε φορά από το τύπο του πλοίου που θα επιλεγεί. Από το λιμάνι του Πειραιά θα χρειαστούν 3,5 ώρες περίπου με ένα πλοίο συμβατικού τύπου και περίπου τις 2 με ένα ταχύπλοο. Από το λιμάνι της Ραφήνας ο χρόνος προσέγγισης στο νησί μειώνεται κατά μια ώρα. Τα δρομολόγια, προς και από το λιμάνι της Σύρου, προσαρμόζονται σύμφωνα με την τουριστική περίοδο.

Αεροπορικώς, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί με απευθείας πτήση την Σύρο από το Ελευθέριος Βενιζέλος, αφού έξω από την πόλη της Ερμούπολης, περίπου 3 χιλιόμετρα, στα όρια του οικισμού Μάννα, εδρεύει ο Κρατικός Αερολιμένας Σύρου “Δημήτριος Βικέλας”. Καθημερινά εκτελείται ένα δρομολόγιο από το Ελευθέριος Βενιζέλος προς την Σύρο και ένα δρομολόγιο από το νησί προς την Αθήνα.


Scroll to top