Ταξιδιωτικές συμβουλές

Διαβατήρια – ταυτότητα

Όλοι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από τους Άγγλους μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με την επίδειξη της ταυτότητας τους. Οι Άγγλοι πρέπει να έχουν μαζί τους και το διαβατήριο τους πάντα θεωρημένο. Πολίτες άλλων κρατών μπορούν να παραμείνουν στην Ελλάδα χωρίς βίζα από 60 έως 90 μέρες ανάλογα από το ποια χώρα έρχονται.

 

Νόμισμα

Το νόμισμα με το οποίο γίνονται οι συναλλαγές στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες Ευρωπαϊκές Χώρες είναι το Ευρώ. Υπάρχουν χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 ευρώ και κέρματα των 1, 2, 5, 10 ,20, 50 λεπτών και 1 και 2 ευρώ.

 

Τράπεζες

Όσοι επισκέπτες ενδιαφέρονται για τραπεζικές συναλλαγές σε οποιαδήποτε τράπεζα της Σύρου θα πρέπει να γνωρίζουν το ωράριο τους, το οποίο είναι το εξής Δευτέρα – Πέμπτη 8:00- 14:30 και Παρασκευή 8:00-14:00. Για όσους χρειαστούν μερικά extra λεφτά για την διαμονή τους στο νησί και η ώρα έχει περάσει ή δεν έχετε πολύ χρόνο, τότε θα πρέπει να γνωρίζεται ότι στην πόλη υπάρχουν μερικά ATM για να μπορέσετε να έχετε γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Έτσι, στην Πόλη θα βρείτε το ATM της Εθνικής στην Ακτή Παπάγου 24 (Πρακτορείο Teamwork), της Εμπορικής στην Πλατεία Ηρώων, της Alpha Bank στο Λιμάνι, και της EFG Eurobank Ergasias στην Ελ. Βενιζέλου ( Πλατεία Μιαούλη).

 

Τοπική ώρα

Η Ελλάδα είναι 2 ώρες μπροστά από την ώρα Γκρίνουιτς (Οκτώβριο-Μάρτιο) και 3 ώρες μπροστά (Μάρτιο-Οκτώβριο).

 

 

 

 

 

 

 


Scroll to top