Σύρος

Επιβλητική και μεγαλοπρεπής η Σύρος στέκει στο κέντρο των Κυκλάδων. Αυτό που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να συγκρίνουμε την Σύρο με τα υπόλοιπα Κυκλαδίτικα νησιά χάρη στην αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα της που κληρονόμησε το 19ο αιώνα από τους Ενετούς και την ανέδειξε για πολλά χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της ανατολικής μεσόγειου.

Από την πρώτη στιγμή που θα προσεγγίσεις το λιμάνι η μεσαιωνική ατμόσφαιρα που αποπνέει το νησί θα σε μαγέψει και θα σε καθηλώσει η εικόνα με την πρωτεύουσα Ερμούπολη στην σκιά των δυο λόφων, με τον καθολικό μητροπολιτικό ναό από την μια και τον ορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου από την άλλη, να μαρτυρούν μια περίεργη συνύπαρξη αιώνων.

Τελικά, η Σύρος είναι ένα νησί που δίνει την ευκαιρία σε κάποιον να απολαύσει τις καλοκαιρινές ή χειμερινές του διακοπές, αλλά και να αποτελέσει έναν προορισμό όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και την λαογραφία ενός τόπου που έρχεται από τα βάθη των αιώνων και μέσα από πολλές διακυμάνσεις και ανατροπές κατάφερε να κρατήσει την αίγλη του.

  • Ιστορία
    Η Σύρος είναι ένα νησί που η ιστορία της κρατάει από τα προϊστορικά χρόνια...

Scroll to top