Ερμούπολη   

Η Ερμούπολη είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Από το 2010 με τον καινούργιο Καποδίστρια αποτελεί τον μοναδικό δήμο του νησιού, και ο πληθυσμός βάση της απογραφής του 2011 αριθμεί 11799 μόνιμους κατοίκους. Η Ερμούπολη εμπορικό και τουριστικό κέντρο, αποτελεί και το διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων με τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες, όπως Περιφέρεια, Νομαρχία, Δικαστήρια, Τελωνείο, Πολεοδομία, κ.α, να έχουν την έδρα τους εδώ.

Η πόλη κτισμένη από  το λιμάνι μέχρι  τους λόφους, ξεδιπλώνετε αμφιθεατρικά στα μάτια του επισκέπτη με τα νεοκλασικά, τα αρχοντικά, αλλά και τα πολλά κάτασπρα σπιτάκια να συνθέτουν μια εικόνα εν πλήρη αρμονία. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει για την διαμονή του ανάμεσα σε δεκάδες ξενοδοχεία με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, και με τιμές για όλα τα βαλάντια προσφέροντας ευκαιρίες και για πιο οικονομικές λύσεις σε αυτόν τον τομέα. Εδώ μπορεί κάποιος να γευτεί και να ανακαλύψει την μαγεία των τοπικών πατροπαράδοτων συνταγών ή να δοκιμάσει την εμπειρία της δυτικής κουζίνας. Η Ερμούπολη, προορισμός ιστορικού, θρησκευτικού, και λαογραφικού ενδιαφέροντος δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να περιπλανηθεί στους δρόμους της πόλης και να θαυμάσει την αρχιτεκτονική και την ιστορία της πόλης έτσι όπως την περιγράφουν τα δεκάδες αξιοθέατα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Σύρου, το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης, η Βιβλιοθήκη, το Θέατρο Απόλλων, το Λιμάνι και το Νεώριο αλλά και οι πολλές ορθόδοξες και καθολικές εκκλησίες είναι μόνο μερικά από αυτά που ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει.

Η νυχτερινή ζωή είναι άλλος ένας τομέας της πόλης που διαπρέπει, με καφέ, μπαράκια αλλά και μεγάλα club να είναι η αιτία για τους έντονους ρυθμούς, κάνοντας την Ερμούπολη μια σύγχρονη τουριστική πόλη και την Σύρο έναν πλήρη ταξιδιωτικό προορισμό.

Η πρόσβαση στην Ερμούπολη γίνεται είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκώς. Το Αεροδρόμιο του νησιού βρίσκεται στα ανατολικά όρια του οικισμού Μάννα και απέχει σχεδόν 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ακτοπλοϊκώς γίνεται με καράβια που ξεκινούν από το λιμάνι του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου αλλά και από τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου λόγω του ρόλου της ως διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων.Photos

Slide 1
Photo: 1/8 Flickr: dmimaros
Slide 2
Photo: 2/8 Flickr: Jack-56
Slide 3
Photo: 3/8 Flickr: dmimaros
Slide 4
Photo: 4/8 Flickr: Jack-56
Slide 5
Photo: 5/8 Flickr: markw50
Slide 6
Photo: 6/8 Flickr: dmimaros
Slide 7
Photo: 7/8 Flickr: dmimaros
Slide 8
Photo: 8/8 Flickr: markw50Scroll to top